Het zesde leerjaar:

Het 6de leerjaar in de Horizon: één van de belangrijkste jaren uit de lagere schoolcarrière van onze leerlingen!

Het is een jaar van beslissingen nemen en leren studeren:

In het 6de leerjaar hebben onze leerlingen belangrijke beslissingen te nemen.

Naar welke middelbare school zullen zij gaan? Welke studierichting zullen zij daar volgen?... Onze leerlingen staan hier niet alleen voor, zij krijgen de nodige steun en hulp. In de klas werken zij met een boekje van het CLB (centrum voor leerlingenbegeleiding). In dit boekje wordt hen duidelijk gemaakt hoe ze een beslissing moeten nemen.

Verder bezoeken ze in de loop van het jaar enkele middelbare scholen.
Ook voor de ouders vindt er een info-avond plaats met uitleg over het middelbaar en de verschillende studierichtingen. Bovendien worden onze leerlingen in het 6de leerjaar ook voorbereid op het middelbaar onderwijs. Zo wordt hen bijvoorbeeld geleerd hoe te studeren.

Het is een jaar van zelfstandig leren werken:

De zesdeklassers leren goed zelfstandig te werken door middel van verschillende projecten doorheen het jaar:

• Uitwerken van het jaarthema. De vorige jaren was dit thema onder meer: Verkeer, Afrika, Fit en gezond.
  • Drugspreventieproject: Dit wordt ondersteund door de politie van Malle. Er komt een ex-drugsverslaafde
    vertellen over zijn drugsverleden.
  • Naar aanleiding van de lessen seksuele voorlichting wordt er een Valentijnsdag georganiseerd. Vaderdag: alle papa's worden uitgenodigd om samen met hun zoon of dochter een leuke
    lesopdracht mee te volgen.
  • De zesdeklassers zijn meter of peter van de kindjes van het 1ste leerjaar.
  • Organiseren van de receptie op het einde van het schooljaar!
  • Als kers op de taart gaan onze zesdeklassers op skiklassen naar Italië! Deze reis bezorgt hen later ongetwijfeld de leukste herinneringen aan hun lagere schooltijd. Een tijd om nooit te vergeten!

juf Ruth