Onze school

De speelplaats van de lagere school in bovenaanzichtOnze gemeentelijke basisschool De Horizon bestaat uit een kleuterschool én een lagere school die zowel voor jongens als meisjes toegankelijk is. De kinderen kunnen er terecht vanaf 2,5 jaar tot ze de zesde klas afsluiten.

Grote troef van onze school is enerzijds het feit dat de school gelegen is in het hartje van het dorp en daardoor gemakkelijk te bereiken is. Anderzijds ligt de achterzijde van onze school en ook de volledige kleuterschool midden in het groen. Bovendien ligt de kleuterschool ver van de rijweg waardoor de kleutertjes veilig kunnen spelen op hun kindvriendelijke speelplaats.

Het gemeentebestuur van Malle is de inrichtende macht van de gemeenteschool. Dit biedt ons enorm veel mogelijkheden bij het uitbouwen van een degelijk en kwaliteitsvol onderwijs met aandacht voor creativiteit, spel en sport. Speelplaats kleuterschool

Zo werkt onze school met de nieuwste taal- en rekenmethodes. Deze methodes worden verder aangepast op maat van elk kind zodat ieder kind maximale ontplooiingskansen krijgt. Vanaf september 2009 biedt onze school ook Frans aan vanaf de kleuterschool. Op die manier leren de kinderen op een speelse en natuurlijke manier hun eerste woordjes Frans.

Ons leerlingvolgsysteem zorgt ervoor dat alle kinderen op een degelijke manier opgevolgd en begeleid worden. Naast de geplande oudercontacten voorzien we ook extra oudercontacten in functie van de noden van jouw kind!

We werken ook veel in kleine groepen zodat kinderen hun capaciteiten ten volle kunnen ontplooien. Bovendien hebben we een zeer goede en hechte samenwerking met het CLB.