Eerste leerjaar

In het eerste leerjaar van de lagere school is het belangrijk dat de kinderen zich geborgen voelen. Het is een grote stap om naar 'de school van de groten' te komen. We zorgen ervoor dat elk kind zich thuis voelt in onze klas. In het begin van het schooljaar krijgt elk kind een peter of meter van het zesde leerjaar. Er worden leuke activiteiten georganiseerd samen met de meters en de peters. Het is ook de bedoeling dat de kindjes van het eerste leerjaar met al hun vragen en kleine probleempjes bij hun meter of peter terecht kunnen.

In het eerste leerjaar wordt de leerstof op een speelse manier aangebracht. Het is ook belangrijk dat er voldoende afwisseling is, omdat ze zich nog niet heel lang kunnen concentreren. Lezen, rekenen en schrijven en contractwerk doen we vooral in de voormiddag. In de namiddag is er tijd voor W.O., hoekenwerk en muzische vorming. Vanaf het eerste leerjaar turnen we twee keer per week en een keer per week gaan we zwemmen!

In het eerste trimester worden de mama’s en papa’s een keertje uitgenodigd in onze klas. Dan kunnen ze zien hoe flink wij al kunnen werken. In het tweede trimester mogen de grootouders eens op bezoek komen. Ze mogen dan ook mee gaan turnen en krijgen daarna nog vlaai en koffie!

Juf Anke Casters
anke.casters@gbsmalle.be