Kamperen

De kleuters van de derde kleuterklas gaan kamperen en nemen mee: veel tenten, luchtmatrassen, veldbedden, slaapzakken, slaapgerief, toiletgerief, douchegerief, propere kleren, en in het bijzonder niet te vergeten: mijn lieve knuffel en een zaklamp.

Met dit alles beleven de kleuters van onze derde kleuterklas een wel heel bijzonder en spannend avontuur! Een nachtje en anderhalve dag kamperen in onze eigen kleuterspeeltuin. Tenten worden opgezet en zorgvuldig ingericht zodat iedereen een keurig slaapplekje heeft. Koken doen we met z’n allen en met een klein beetje hulp van enkele grote mensen. We douchen in de sporthal en nadien luisteren we samen naar een leuk verhaal rond een (alsof) kampvuur. We zingen nog samen het gekende lied ‘Als wij samen gaan kamperen’ en dan wacht ons een spannende nacht. Na de nodige giecheltoestanden, toiletbezoekjes, zaklampen aan en uit... En vaak iets korter dan thuis, maar daar maken de kleuters zich echt geen zorgen om. ‘s Morgens samen ontbijten en dan ruimen we alles samen op tot de laatste sok, washandje of tandpastatube. 

Moe maar voldaan halen de mama of papa de kleuters samen met hun bagage op om op het zeteltje thuis alvast even bij te slapen.