Zesde leerjaar

Het is een jaar van beslissingen nemen en leren studeren

In het zesde leerjaar hebben onze leerlingen belangrijke beslissingen te nemen.

Naar welke middelbare school gaan ze? Welke studierichting gaan ze daar volgen?
Onze leerlingen staan er niet alleen voor, ze krijgen de nodige steun en hulp. In de klas werken ze met een boekje van het CLB (centrum voor leerlingenbegeleiding). In dit boekje wordt hen duidelijk gemaakt hoe ze een beslissing moeten nemen.

Verder bezoeken ze in de loop van het jaar enkele middelbare scholen. Ook voor de ouders vindt er een infoavond plaats met uitleg over het middelbaar en de verschillende studierichtingen. Bovendien worden onze leerlingen van het zesde leerjaar ook voorbereid op het middelbaar onderwijs. Zo wordt hen bijvoorbeeld geleerd hoe te studeren.

Het is een jaar van zelfstandig leren werken

De zesdeklassers leren goed zelfstandig werken door middel van verschillende projecten doorheen het jaar:

• Uitwerken van het jaarthema, bijvoorbeeld verkeer, Afrika, fit en gezond, ...
  • Drugspreventieproject, ondersteund door de politie van Malle. Een ex-drugsverslaafde vertelt over zijn drugsverleden.
  • Naar aanleiding van de lessen seksuele voorlichting organiseren we een Valentijnsdag.
  • Vaderdag: alle papa's worden uitgenodigd om samen met hun zoon of dochter een leuke lesopdracht mee te volgen.
  • De zesdeklassers zijn meter of peter van de kindjes van het eerste leerjaar.
  • De zesdeklassers organiseren de receptie op het einde van het schooljaar!
  • Als kers op de taart gaan onze zesdeklassers op skiklassen naar Italië!¬†Deze reis bezorgt hen later ongetwijfeld de leukste herinneringen aan hun lagere schooltijd. Een tijd om nooit te vergeten!

Juf Ruth Vercauteren
ruth.vercauteren@gbsmalle.be